Felügyelet

A tanulók felügyeletének rendje:

A tanulók napközbeni felügyeletét a szülők/törvényes képviselők írásos kérelme alapján hétfőtől péntekig
18:00 óráig biztosítjuk.

Nyitvatartás

Hétköznapokon: 7:00 -18:00
Ügyeleti napokon: 9:00-13:00
Ünnep-és munkaszüneti napokon: zárva

Támogatás

Tisztelt Látogató!

Ha teheti,
támogassa iskolánk tanulóit!

A Márki Sándor Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány szívesen fogadja a személyi jövedelemadója
1%-nak felajánlását!

Adószámunk: 18383434-1-04

Köszönettel:
Az Alapítvány Kuratóriuma

facebook

100 éves az iskolánk

 

Iskolánkban a 2009/2010-es tanévben jelentős fejlesztések kezdődtek el. Intézményünk fenntartója, Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata több pályázatot nyert külső és belső, tartalmi fejlesztésekre. Ennek köszönhetően intézményünkben jelenleg is több tízmilliós beruházás folyik.

A TÁMOP 3.1.4 /08/2 pályázat keretében a kompetencia alapú oktatás bevezetése kezdődött el 2009. szeptember 1-től. Ez a projekt a tartalmi megújulás lehetőségét nyitotta meg intézményünkben azáltal, hogy az oktató-nevelő munkában új tartalmak és új módszerek alkalmazását tette lehetővé. Pedagógusaink korszerű módszertani és oktatástechnológiai ismereteket sajátíthattak el, melyek munkájuk eredményességét segíthetik. Ugyanakkor tanítványaink a tapasztalati tanulásra épülő, élményszerű tanítási órákon vehetnek részt, ahol egyéni differenciálás segítségével fejlesztjük személyiségük legfontosabb összetevőit. Oktató-nevelő munkánkban központi szerepet kap a tanuló-megismerés, amely a tudatos személyiségfejlesztő munka kiindulópontja. Ugyancsak e pályázat keretében sikerült nyomtatót, digitális fényképezőgépet és 6 db laptopot vásárolni iskolánk számára.

A DAOP 4.3.1/09-2009-0021 pályázat keretében iskolánkban egy 30 milliós beruházás vette kezdetét, melynek keretében az épület akadálymentesítése folyik. Új nyílászárók kerülnek beépítésre, hideg-és melegburkolat-csere történik. Minden szinten akadálymentes WC-k kerülnek kialakításra, rámpák készülnek, lift épül. A számítástechnikai tanteremben egy számítógépet is akadály mentesítünk azért, hogy azt látási vagy hallási fogyatékkal élők is használni tudják. A pályázat zárása előtt belső festésre is sor kerül.

Intézményünk ugyanakkor egy első körben már megnyert TIOP1.1.1 pályázat várományosa. Ennek keretében megújul a számítástechnikai terem gépparkja, számítógépek, projektorok, interaktív táblák kerülnek elhelyezésre a tantermekben. Emellett szintén TIOP-os forrásból tanulói laptopokra is pályáztunk, melyeket a tanulók a tanítási órákon maguk használhatnak a tanítási-tanulási folyamat során. Reményeink szerint a 2010/2011-es tanév elejére ezek a számítógépek is megérkeznek.

Jelenleg futó projektek

 

 


A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató